התחברות / הרשמה

קציצות כרובית מטוגנות

לפני שנכנסתי לתזונה הקטוגנית ממש הייתי אוהב כרובית מטוגנת, עם טחינה, עם פירורי לחם.. לא משנה. אבל כיוון שבמתכונים קטוגנים דלי פחמימה עסקינן, כמובן נוותר על פירופי הלחם ונתמקד בטעם המעולה של קציצות כרובית בטיגון שאפילו לא צריך לחכות לו יותר מדי כיוון שמדובר במתכון מהיר מאוד. 5 דקות אידוי ועוד 5 דקות טיגון ויאללה לאכול.

Print Friendly, PDF & Email
לנשנוש בין ארוחות, כתוספת או כחטיף עם מטבל שמנת בצד, קציצות כרובית מטוגנות זה אחלה מתכון ששווה לשמור
5/5
שתפו את המתכון

פחמימות

לא צויין

חלבונים

לא צויין

שומן

לא צויין

יחס קיטו

לא צויין

קלוריות

לא צויין

זמן הכנה

10 דקות

זמן בישול

5 דקות
כלי מטבח נדרשים
  • כף לערבוב
  • קוצץ הפלא או פשוט מרית למעיכה ידנית
  • קערה לערבוב המצרכים
  • סיר + מסננת (לאידוי הירקות)
  • מחבת או סיר טיגון (או אם לא בא לכם על טיגון כרגע, גם תנור אפייה יעשה את העבודה, אך עם פחות שומן)
מצרכים
  • ראש כרובית
  • בצל
  • שמן זית אם אתם רוצים מנה צמחונית ואם לא, אז שומן כבש או אווז מזוקקים
  • חצי כוס קמח שקדים
  • תבלינים לפי הטעם (אני משתמש במלח ופלפל בלבד
הוראות להכנת קציצות כרובית מטוגנות

הרתיחו סיר עם מים ולאחר מכן הניחו מסננת מעל המים.
שברו את ראש הכרובית לפרחים, הניחו במסננת ואדו אותה במשך 5 דקת
בנתיים קצצו בצל, הוסיפו כפית שמן ואדו גם אותו
לאחר שהכרובית והבצל רכים, הניחו אותם בקערה ותמעכו אותם. לאחר מכן הוסיפו את קמח השקדים והתבלינים, ערבבו היטב והכינו קציצות

חממו שמן במחבת (זית אם אתם רוצים לשמור על המנה טבעונית/צמחונית או שומן כבש או אווז מזוקקים אם אתם מעדיפים את הטעם שלהם אותם ניתן לטגן בסיר טיגון עמוק) וטגנו את קציצות הכרובית עד שהן משחימות. במידה ואתם מעדיפים לתת לתנור לעשות את שלו מבלי לעמוד ליד האש, הניחו נייר אפייה ותאפו למשל כחצי שעה על 220 מעלות (חשוב שהתנור יחומם מראש)

 

הערות: ניתן להכין בצד גם מטבל שמנת 25-40% לבחירתכם עם בצל סגול, בצל ירוק ונגיעות פלפל צהוב/אדום (ממש נגיעות בחיתוך קטנטן)
וידאו
וידאו יתווסף בהמשך
watermelon avatar
צוות KetoIL

תגובה אחת

  1. אפשר לעשות את זה גם עם ירקות אחרים? נניח זוקיני? או כרוב? חצילים? דלעת? או שבשבילם צריך משהו נוסף להדבקה?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *