לפני שנכנסתי לתזונה הקטוגנית ממש הייתי אוהב כרובית מטוגנת, עם טחינה, עם פירורי לחם.. לא משנה. אבל כיוון שבמתכונים קטוגנים דלי פחמימה עסקינן, כמובן נוותר על פירופי הלחם ונתמקד בטעם המעולה של קציצות כרובית בטיגון שאפילו לא צריך לחכות לו יותר מדי כיוון שמדובר במתכון מהיר מאוד. 5 דקות אידוי ועוד 5 דקות טיגון ויאללה לאכול.
הרתיחו סיר עם מים ולאחר מכן הניחו מסננת מעל המים.
שברו את ראש הכרובית לפרחים, הניחו במסננת ואדו אותה במשך 5 דקת
בנתיים קצצו בצל, הוסיפו כפית שמן ואדו גם אותו
לאחר שהכרובית והבצל רכים, הניחו אותם בקערה ותמעכו אותם. לאחר מכן הוסיפו את קמח השקדים והתבלינים, ערבבו היטב והכינו קציצות
חממו שמן במחבת (זית אם אתם רוצים לשמור על המנה טבעונית/צמחונית או שומן כבש או אווז מזוקקים אם אתם מעדיפים את הטעם שלהם אותם ניתן לטגן בסיר טיגון עמוק) וטגנו את קציצות הכרובית עד שהן משחימות. במידה ואתם מעדיפים לתת לתנור לעשות את שלו מבלי לעמוד ליד האש, הניחו נייר אפייה ותאפו למשל כחצי שעה על 220 מעלות (חשוב שהתנור יחומם מראש)
תגובה אחת
אפשר לעשות את זה גם עם ירקות אחרים? נניח זוקיני? או כרוב? חצילים? דלעת? או שבשבילם צריך משהו נוסף להדבקה?