זה אולי המתכון הכי “מושחת” שתמצאו בתחום הקטוגני. ערגה לטעם הבלתי נשכח של הכנפיים הקריספיות של KFC. אז מסתבר שלא צריך לוותר עליהן והנה המתכון לפניכם! הגרסה דלת הפחמימות של הכנפיות המטוגנות – KFC קטוגני

מפנטזים על העוף המטוגן של KFC? אז קבלו את הגרסה דלת הפחמימות שלו – KFC קטוגני
5/5
שתפו את המתכון

פחמימות

0.6 ל100 גרם

חלבונים

16.5 ל100 גרם

שומן

38 ל100 גרם

יחס קיטו

לא צויין

קלוריות

415 ל100 גרם

זמן הכנה

חצי שעת הכנה ועד 24 שעות במקרר

זמן בישול

חצי שעה
כלי מטבח נדרשים
  • קערות
  • שקיות קוקיז
  • סיר טיגון
מצרכים
  • קילו חלקי עוף (אני הלכתי על כנפיים)
  • ביצה
  • 250 גרם אבקת חלבון Whey ללא טעם
  • 800 גרם שומן אווז / שמן כלשהוא לטיגון שמותר בתזונה
  • 400 מ”ל משקה שקדים ללא סוכר ALPRO לגרסה הכשרה / רוויון לגרסה הלא כשרה
  • 3 שיני שום כתושות
  • עלה דפנה

מיקס תבלינים

  • 2 כפיות פפריקה
  • 1/2 כפית וחצי טימין
  • 1/2 כפית ג’ינגר
  • כפית אבקת שום
  • 1/2 כפית בזיליקום קצוץ
  • 1/3 כפית אורגנו
  • 1/2 כפית מלח סלרי
  • 1/2 כפית אבקת חרדל
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כפית פלפל לבן
  • כפית מלח
  • כפית צ’ילי גרוס
  • כפית אבקת בצל
  • 3/4 כפית פלפל קיין
הוראות להכנת KFC קטוגני

קחו את חלקי העוף, תבלו במלח ופלפל גסים והכניסו לשקית קוקיז ושימו במקרר
בנתיים ערבבו את המשקה השקדים, עלה הדפנה, שום ומעט טימין והכניסו לשקית עם העוף. אטמו את השקית, ערבבו היטב והשאירו במקרר לכמה שעות (עד לילה שלם, לא מעבר)

**הכנה לטיגון**
הוציאו את השקית עם העוף והשאירו בחוץ כשעה לפני הטיגון כדי שהעוף יגיע לטמפרטורת החדר. בזמן העוף מפשיר, במקביל ערבבו את אבקת החלבון, ושאר התבלינים. לאחר מכן חממו את השמן (לא יותר מדי. אם יש לכם אפשרות, בדקו שהגעתם לטמפרטורה של כ175 מעלות)

**הציפוי**
בזמן שהשמן מתחמם, קחו את העוף שבנתיים כבר הגיע לטמפרטורת החדר מתוך השקית (תנו לנוזל העודף לטפטף מהעוף חזרה לשקית) והכניסו לשקית עם האבקת החלבון, איטמו וערבבו. כדאי לחזור על הפעולה שוב אם נשאר לכם מספיק אבקת חלבון עודפת בשקית.

**הטיגון**
הכניסו את העוף לשמן הרותח וודאו ובזמן הטיגון, וודאו שהציפוי לא נשרף מהר. במידה וכן, הנמיכו את האש. הצבע צריך להיות זהוב/כתום. תהליך הטיגון אמור לקחת כמה דקות לכל צד. אגב, בסניפים של KFC נוהגים לטגן את העוף בסירי לחץ. אז אם יש לכם כזה בבית – זה שווה בדיקה (רק שימו לב שיש הבדל בין סיר לחץ לבישול לסיר לחץ לטיגון). כמו כן שימו לב, שחלקי העוף השונים דורשים זמן שונה של טיגון. חזה נעשה הכי מהר, כנפיים אחריו ולשוקיים לוקח הכי הרבה זמן. ווסתו את האש בהתאם לאורך הזמן שחלק העוף אמור להיות בשמן כדי שהציפוי לא יישרף והבשר יספיק להתבשל

בסיום הטיגון, הוציאו את חלקי העוף והניחו על רשת כדי שהשמן העודף יטפטף, פזרו טיפה מלח ותנו לזה טיפה להתקרר

הערות: לא צויינו
וידאו
watermelon avatar
צוות KetoIL

3 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *