זה אולי המתכון הכי “מושחת” שתמצאו בתחום הקטוגני. ערגה לטעם הבלתי נשכח של הכנפיים הקריספיות של KFC. אז מסתבר שלא צריך לוותר עליהן והנה המתכון לפניכם! הגרסה דלת הפחמימות של הכנפיות המטוגנות – KFC קטוגני
מיקס תבלינים
קחו את חלקי העוף, תבלו במלח ופלפל גסים והכניסו לשקית קוקיז ושימו במקרר
בנתיים ערבבו את המשקה השקדים, עלה הדפנה, שום ומעט טימין והכניסו לשקית עם העוף. אטמו את השקית, ערבבו היטב והשאירו במקרר לכמה שעות (עד לילה שלם, לא מעבר)
**הכנה לטיגון**
הוציאו את השקית עם העוף והשאירו בחוץ כשעה לפני הטיגון כדי שהעוף יגיע לטמפרטורת החדר. בזמן העוף מפשיר, במקביל ערבבו את אבקת החלבון, ושאר התבלינים. לאחר מכן חממו את השמן (לא יותר מדי. אם יש לכם אפשרות, בדקו שהגעתם לטמפרטורה של כ175 מעלות)
**הציפוי**
בזמן שהשמן מתחמם, קחו את העוף שבנתיים כבר הגיע לטמפרטורת החדר מתוך השקית (תנו לנוזל העודף לטפטף מהעוף חזרה לשקית) והכניסו לשקית עם האבקת החלבון, איטמו וערבבו. כדאי לחזור על הפעולה שוב אם נשאר לכם מספיק אבקת חלבון עודפת בשקית.
**הטיגון**
הכניסו את העוף לשמן הרותח וודאו ובזמן הטיגון, וודאו שהציפוי לא נשרף מהר. במידה וכן, הנמיכו את האש. הצבע צריך להיות זהוב/כתום. תהליך הטיגון אמור לקחת כמה דקות לכל צד. אגב, בסניפים של KFC נוהגים לטגן את העוף בסירי לחץ. אז אם יש לכם כזה בבית – זה שווה בדיקה (רק שימו לב שיש הבדל בין סיר לחץ לבישול לסיר לחץ לטיגון). כמו כן שימו לב, שחלקי העוף השונים דורשים זמן שונה של טיגון. חזה נעשה הכי מהר, כנפיים אחריו ולשוקיים לוקח הכי הרבה זמן. ווסתו את האש בהתאם לאורך הזמן שחלק העוף אמור להיות בשמן כדי שהציפוי לא יישרף והבשר יספיק להתבשל
בסיום הטיגון, הוציאו את חלקי העוף והניחו על רשת כדי שהשמן העודף יטפטף, פזרו טיפה מלח ותנו לזה טיפה להתקרר
3 תגובות
אפשר באפיה ולא בטיגון?
אפשר, אך הטעם יהיה שונה מאוד והרבה פחות דומה לKFC
אפשר בנינגה ? ואם כן איזה תוכנית ?